Bogdanović na visini zadatka, poraz Atlante od Orlanda

Bogdanović na visini zadatka, poraz Atlante od Orlanda

Košarkaši Orlando medžika bili su bolji od Atlante hoks nakon produžetka 117:110. Kapiten reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović upisao je 18 poena, tri skoka i jednu asistenciju.

Orlando je ubeležio 21. pobedu u dosadašnjem delu NBA lige, a Atalanta je upisala isti broj poraza.

Atlanta je na kraju druge četvrtine imala devet poena prednosti protiv Orlanda, međutim u finišu je poklekla i posle produžetaka izgubila duel sa 117:110.

Srpski kapiten Bogdan Bogdanović je proveo 26 minuta u igri i za to vreme uspeo da postigne 18 poena. Iz igre je šutirao 17, a sedam puta je bio precizan, imao je tri skoka, jednu asistenciju i četiri izgubljene lopte.

Bogdanović u dosadašnjem delu NBA lige u proseku beleži 17,7 poena, ima 3,3 skoka i 2,9 aistencija za oko 28 minuta na parketu.

Paolo Bankero je predvodio ekipu Orlanda do pobede, ubacio je 35 poena, imao je 10 skokova i četiri asistencije. Pratio ga je Kejleb Hjustan sa 25 poena, od toga čak sedam trojki.

Pored pomenutog dvojca, Orlando je imao još četiri igrača koji su meč završili sa dvocifrenim poenterskim učinkom. Džejlen Saks je upisao 16, Moric Vagner 15, Goga Bitadze 11 i Kol Entoni 10 poena.

Tre Jang je utakmicu okončao sa 31 i Dežonte Mari sa 24 poena. Centar Atanlte Klint Kapela je ubeležio 11 skokova, ali samo četiri poena.

Atlanta će u narednom kolu igrati protiv Filadelfije, a Orlando će dočekati Minesotu.