Mali: Er Srbija nastavlja ekspanziju, stižu dva nova Erbas A330 aviona

Mali: Er Srbija nastavlja ekspanziju, stižu dva nova Erbas A330 aviona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali najavio je da će Er Srbija, najbrže rastuća i najdinamičnija avio-kompanija u regionu, uskoro dobiti još dva širokotrupna aviona Erbas A330. Mali je izjavio za Tanjug da se očekuje da nova letelica stigne do maja, dodajući da će ovi avioni doprineti daljem širenju i jačanju srpske nacionalne avio-kompanije.

Podsećajući na izuzetne rezultate postignute u 2023. godini, ministar finansija naglasio je da je Er Srbija prevezla 4,1 milion putnika, postavši tako treća najuspešnija nacionalna avio-kompanija u Srbiji. Mali ističe da su očekivanja visoka i za 2024. godinu, predviđajući da će Er Srbija ostvariti profit od 35 miliona evra.

Posebno je istaknuto povećanje broja destinacija kojima Er Srbija pruža usluge, uključujući i daleke destinacije poput Šangaja, Gvandžoua, Tjenđina, Pekinga, NJujorka i Čikaga. Ministar Mali naglašava da ova ekspanzija čini Er Srbiju simbolom oporavka srpske privrede od 2013. godine.

Mali je naglasio značaj profesionalnog menadžmenta u javnim preduzećima, ističući da Er Srbija pruža primer uspešnog upravljanja koje doprinosi dobrobiti budžeta i svih građana Srbije. Očekuje se da će nova nabavka aviona dodatno podstaći razvoj nacionalne avio-kompanije i doprineti jačanju njene pozicije na međunarodnom tržištu vazdušnog saobraćaja.