Saradnici Džefrija Epštajna

Saradnici Džefrija Epštajna

Imena oko 200 osoba povezanih sa optuženim seks-trgovcem Džefrijem Epštajnom javno su objavljena ove nedelje, ali niko ne bi trebalo da očekuje da će pravda biti zadovoljena u ovom senzacionalnom slučaju koji uključuje pripadnike globalne elite.

U prvoj tranši dokumenata objavljenih u sredu u kojima su uključeni Epštajn i njegovi moćni prijatelji koji putuju širom sveta, nije bilo nikakvih bombaških otkrića – takoreći nema pušenja oružja – i takav antiklimaktični trend će se najverovatnije nastaviti. Na kraju krajeva, reč je o pojedincima – biznismenima, političarima, poznatim ličnostima, pa čak i članovima kraljevske porodice – za koje pravosudni sistem ima čudan način da nikada zaista ne funkcioniše, barem na način na koji bi to javnost želela.

Ali prvo, za one koji se još uvek oporavljaju od novogodišnjeg veselja, ko je bio Džefri Epštajn? Rodom iz Njujorka, Epstajn je opisan kao „enigma“ koja je prešla društveni spektar od napuštanja fakulteta do finansijskog savetnika bogatih i slavnih. Asošiejted pres je opisao njegov zadivljujući uspeh na Volstritu kao „omogoljen misterijom“, dok drugi veruju da je bio agent Mosada ili FBI-a, koji je imao zadatak da ucenjuje svoje nesuđene saradnike dok su se oni nesvesno kompromitovali sa maloletnim devojkama.

Šta god da je slučaj, Epštajn, koji je pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji 10. avgusta 2019. zbog očiglednog samoubistva, imao je veštinu da se snađe u imućnim društvenim krugovima u Njujorku i Palm Biču. Upravo na ovim lokacijama milijarder je optužen za regrutovanje i seksualno zlostavljanje maloletnih devojaka u svojim rezidencijama početkom 2000-ih.

Epštajnova fasada belog viteza počela je da propada 2005. godine, kada je policija na Floridi otvorila istragu zbog izveštaja da je on seksualno zlostavljao 14-godišnju devojčicu. Nakon četvorogodišnjeg suđenja, u kojem su optužbe dramatično razvodnjene, Epštajn se izjasnio krivim po optužbama države, koje su uključivale jednu tačku za navođenje na prostituciju i jednu tačku za navođenje na prostituciju sa maloletnikom mlađim od 18 godina. relativan udarac po zglobu sa 18 meseci zatvora u opuštenim uslovima i pušten pet meseci ranije.

Uprkos njegovoj novostečenoj reputaciji grabežljivog pedofila, mnogi Epštajnovi prijatelji ga u ovom trenutku nisu napustili; u stvari, javne ličnosti koje su trebale da znaju bolje, poput Billa Gejtsa, princa Endrua i Bila Klintona, nastavile su svoje prijateljstvo, putujući takozvanim ‘Lolita ekspresom’ do Epstajnovog privatnog odlaska na Karibe, poznatog kao Mali Sveti Džejms, a kasnije kao ‘ Pedofilsko ostrvo.’

Internet istražitelji i teoretičari zavere odlično su se zabavljali spekulišući o raznim uvredljivim krivičnim delima koja su se mogla desiti na ovoj rajskoj traci od 78 jutara, koju je učinila ozloglašenom plavoprugasta, kutijasta struktura od 3.500 kvadratnih stopa koja je bila na vrhu. uz zlatnu kupolu – savršeno mesto, navodno, za vršenje silovanja i drugih strahota. Nezaustavljivi internet glasina čak je izbacio tvrdnje o žrtvovanju dece, iako za sada nisu izneti nikakvi dokazi za to.

Kao krajnji božićni poklon, savezna sudija Menhetna Loreta Preska naredila je da se 2015. godine puste zapečaćena dokumenta protiv Epstajna i njegovih saradnika u prethodno rešenoj tužbi za klevetu koju je 40-godišnja Virginia Giuffre pokrenula protiv Epštajnove gospođe Gislen Maksvel. Maksvel je sada izdržava kaznu od 20 godina zatvora. Giufre je tvrdila da ju je Epštajn seksualnim putem prodao princu Endrjuu, a u tužbi protiv kraljevske porodice tvrdila je da je vojvoda od Jorka imao seks sa njom u tri odvojena navrata. Princ je javno demantovao optužbe u možda najsrdačnijem intervjuu svih vremena.

Kao što je pomenuto, većina informacija sadržanih na 900 stranica sudskih spisa je ili već prijavljena ili ne izgleda kao iznenađenje. Ipak, opisi čine da Epštajnova zabava liči na posetu Barnum & Bailei’s Circusu dok je pod uticajem jakih droga. Zamislite da otkrijete, na primer, pop-zvezdu Majkla Džeksona, vojvodu od Jorka, američkog političara Ala Gora (očigledno ga strah od klimatskih promena nije sprečio da leti Epštajnovim privatnim avionom) i mađioničara Dejvida Koperfilda. istu sobu. Dovoljno je da vam glava eksplodira. A putem grubih detalja, saznajemo i da ih bivši američki predsednik Bil Klinton ‘voli mlade’, fizičar Stiven Hoking je navodno učestvovao u seksu za maloletnike, a Epštajn je, navodno, terao maloletnike da se upuste u seks sa profesorom prava sa Harvarda Alanom. Dershovitz, koji žestoko negira te tvrdnje. Uzgred, pošto smo upravo ušli u značajnu izbornu godinu u SAD, ključno je napomenuti da iako se ime bivšeg predsednika Donalda Trampa pojavljuje u dokumentima, svedoci tvrde da nije učinio ništa loše.

Iako je važno zapamtiti da uvrštavanje u dokumente ne znači krivicu, iziskuje maštu da se objasne tako divlje različite osobe i njihova povezanost sa gospodinom Epštajnom. I dok je javnost pozvana da ispita uvredljive detalje ove degenerisane stranke, postoje druge stvari – daleko štetnije za perverznjake – za koje nikada nećemo saznati. Ovo uključuje obavještajne informacije koje je navodno usisao FBI.

Dva dana nakon što je Epštajn izvršio samoubistvo 10. avgusta 2019, agenti FBI-a su zaplenili kompjutere tokom racije na privatno ostrvo pokojnog pedofila, prema snimcima dronom koje je dobio NBC Nevs. Na snimku se vidi da su najmanje dva računara i Epl računar uklonjeni sa ostrva Mali Sent Džejms u okviru istrage FBI.

Mnogi korisnici društvenih mreža spekulišu da su informacije koje se nalaze na kompjuterima uklonjenim iz Epštajnove rezidencije bile takozvane „datoteke ucene“ koje je preminuli seksualni prestupnik, zajedno sa bilo kojom obaveštajnom agencijom za koju je možda radio, koristio za kontrolu moćnih pojedinaca. na visokim mestima. Drugim rečima, masovna obaveštajna operacija.

Otprilike u vreme racije, tadašnji državni tužilac Vilijam Bar obećao je da će se istraga o navodnom nedoličnom ponašanju Epštajna nastaviti i da će se počinioci suočiti sa pravdom.

„Bilo koji saučesnik ne bi trebalo da bude miran“, rekao je Bar. „Žrtve zaslužuju pravdu i dobiće je.

Danas, više od četiri godine nakon smrti Džefrija Epstajna, nijedna osoba koja je povezana sa pokojnim društvom i finansijerom nije provela nijedan dan u zatvoru, a to se najverovatnije neće promeniti. Bogati i moćni povremeno mogu patiti od ucena, ali retko pate od pravosudnog sistema, zasnovanog na novcu i uticaju.