Crvena zvezda ubedljivo savladala Partizan u 19. kolu Evrolige

Crvena zvezda ubedljivo savladala Partizan u 19. kolu Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su ubedljivu pobedu nad Partizanom rezultatom 88:72 u trećem „večitom derbiju“ sezone, koji je bio deo 19. kola Evrolige. Ekipa Crvene zvezde, predvođena trenerom Janisom Sferopulosom, dominirala je tokom čitavog meča i sa maksimalnim učinkom završila „duplo kolo“ Evrolige.

Utakmica je bila prilično jednostrana, a crveno-beli su kontrolisali igru od početka do kraja. Rezultatska prednost Zvezde rasla je tokom meča, a Partizan nije uspeo ozbiljno da ugrozi prednost domaćina.

Miloš Teodosić odigrao je fantastično, pruživši sjajne asistencije i doprinoseći efikasnosti napada. Trojke Adama Hange i Rokasa Gedraitisa dodatno su učvrstile vođstvo Zvezde, koja je tokom prvog poluvremena stekla osetnu prednost.

Fredi Gilespi se istakao u reketu, postigavši 10 poena (5/6 iz igre) u prvom poluvremenu, dok je odbrana Zvezde bila izuzetna. Sa druge strane, Partizan je imao problema u napadu, sa svega dve asistencije tokom prvih 20 minuta.

U drugom poluvremenu, Partizan je bio nešto konkurentniji, ali Zvezda je održavala vođstvo kroz efikasnu odbranu i brze napade. Pokušaji crno-belih da se približe rezultatski nisu bili dovoljni, a Zvezda je sačuvala ubedljivu prednost.

Iako je Partizan imao seriju od 13:3 i pokušao smanjiti zaostatak, Nemanja Nedović je odigrao ključnu ulogu u odbijanju napada rivala. Jedina mrlja na sjajnoj predstavi crveno-belih bila je povreda Nikole Topića, koji je napustio teren zbog povrede levog kolena, dok je Joel Bolomboj doživeo povredu šake.

Posle ovog trijumfa, Crvena zvezda ima skor 8-11, dok je Partizan na bilansu 10-9. Osim sportskog trijumfa, povrede igrača mogu biti zabrinjavajuće za crveno-bele, posebno Topića koji je napustio teren zbog povrede kolena.