Luka Littler, 16-godišnji senzacija u pikadu, gubi u finalu Svetskog prvenstva

Luka Littler, 16-godišnji senzacija u pikadu, gubi u finalu Svetskog prvenstva

Na Svetskom prvenstvu u pikadu, 16-godišnji tinejdžer Luka Littler doživljava poraz u finalu od strane iskusnog Luke Hamfriza rezultatom 7-4. Littler, koji je debitovao na turniru, imao je priliku da postane najmlađi ikada osvajač najveće nagrade u pikadu, ali je izgubio u dramatičnom meču u palati Aleksandra u Londonu.

Hamfriz, trenutni svetski broj jedan, uspeva se vratiti nakon što je Littler vodio 5-2 i osvaja pet uzastopnih setova. Konačni rezultat donosi Hamfrizu njegovu prvu svetsku titulu i nagradu od 500.000 funti.

Unatoč porazu, Littler osvaja drugo mesto i nagradu od 200.000 funti, ističući se kao najmlađi finalista u istoriji ovog takmičenja. Njegov prethodni uspon na turniru, uključujući pobede nad bivšim svetskim šampionima, dodatno su povećali njegovu reputaciju u svetu pikada.

Hamfriz je pohvalio Littlerov talenat, predviđajući mu blistavu budućnost u pikadu. I pored gubitka, Littler ostaje izuzetan igrač, a njegova opuštena priroda i prizemljenost dodaju mu šarm. Njegov izuzetan uspeh na turniru obećava svetlu karijeru i potvrđuje ga kao jednog od najtalentovanijih mladih igrača u svetu pikada.