Real Madrid pobedio Majorku: Vinisijus se vratio nakon povrede

Real Madrid pobedio Majorku: Vinisijus se vratio nakon povrede

Real Madrid ostvario je pobedu nad Majorkom rezultatom 1:0 golom Antonija Ridigera, što im je obezbedilo prvo mesto na tabeli španske lige. Domaći tim sada ima trobodnu prednost u odnosu na drugoplasiranu Đironu.

Vinisijus Junior se vratio u tim nakon skoro dva meseca odsustva zbog povrede mišića. Meč je protekao u izazovima za Madrid u napadu sve do 78. minuta kada je Ridiger postigao gol glavom nakon kornera izvedenog od strane Luke Modrića.

Ova pobeda produžila je niz bez poraza Madrida na 18 utakmica u svim takmičenjima. Majorka, koja je dva puta pogodila okvir gola na stadionu Santjago Bernabeu, ostala je na 14. mestu, četiri boda iznad zone ispadanja.

Vinisijus Junior nije igrao od novembra zbog povrede mišića, ali se vratio na teren u ovom meču. Iako nije iskoristio nekoliko čistih šansi, Ridigerov gol doneo je Madridu važnu pobedu i održao ih na vrhu tabele.

U drugom meču, Celta Vigo je pobedila Real Betis rezultatom 2:1, a švedski tinejdžer Viliot Svedberg postigao je pobedonosni gol u šestom minutu nadoknade vremena. Ova pobeda izbacila je Celtu iz zone ispadanja, a ekipa iz Viga sada ima dva trijumfa u poslednja tri prvenstvena meča. Real Betis, s druge strane, nije pobedio u poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima.