Zelenski: Teroristička država će odgovarati za svaki udar na Ukrajinu

Zelenski: Teroristička država će odgovarati za svaki udar na Ukrajinu

Teroristička država će snositi pravičnu odgovornost za svaki napad dronom ili raketom na Ukrajinu.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je to rekao u svom noćnom video obraćanju.

„Trenutno je ponovo u toku akcija spasavanja u Harkovu – 17 ljudi je povređeno u drugom štrajku. I za svaki takav štrajk u Harkovu, u našoj Hersonskoj oblasti, u gradovima i selima Donjecke, Zaporoške oblasti… Za sve štrajkove u Odesi, Sumskoj oblasti, Kijevu i svim drugim našim gradovima i regionima. Za svaki dron Šahed, za svaku rusku raketu biće pravedna odgovornost terorističke države. I politička i veoma praktična“, rekao je Zelenski.

On je napomenuo da se Ukrajina sprema da proizvede više naoružanja sledeće godine.

„Već imamo jasan raspored za naš međunarodni rad u januaru. Radimo sa našim partnerima na rešenjima koja su potrebna svakom ukrajinskom vojniku, celoj našoj naciji, našoj državi. I ove odluke će biti snažne. Moja posebna zahvalnost ide svim našim partnerima. za novi operativni rad na jačanju našeg sistema PVO. Ne radimo samo mi 24/7 u slobodnom svetu – i to je važno. Ključno je da otpor teroru ne prestane ni jednog dana. Tako da Rusija ne može ništa da dobije u ovom ratu. I tako će biti“, rekao je Zelenski.

Serija eksplozija odjeknula je u Harkovu oko 19 časova 30. decembra. Ispaljeno je šest projektila. Od 21:30, kako je saopšteno, 16 osoba je povređeno u napadu. Kasnije je tužilaštvo saopštilo da je povređeno 20 osoba.