Brat mu je ubijen u Malom Orašju: Trči do manastira Tumane zbog njegove želje i pomoći ranjenima

Brat mu je ubijen u Malom Orašju: Trči do manastira Tumane zbog njegove želje i pomoći ranjenima

Jovan Mitrović, brat Petra i Marka Mitrovića, koji su 4. maja ubijeni u Malom Orašju trči humanitarnu trku, kako bi prikupio novčana sredstva za oporavak ranjenih u Malom Orašju i Duboni.

On će trčati od spomenika žrtvama do manstira Tumane 96km, ali ima snažan podsticaj – pored toga što želi da prikupi novčanu pomoć onima koji su ranjeni, želi i da ispuni želju svome bratu.

„To je bila jedna od želja mog pokojnog brata Petra, on je hteo da ide na hodočašće od našeg sela do Tumana, a ja sam se odlučio da trčim da bih prikupio novac za ranjene“, kaže Jovan Mitrović.

Kako je rekao, posle tragedije su meštani postali složniji.

„Nažalost, na neki način nas je to spojilo sve više da budemo svi zajedno u tome. Kao pojedinac, ja mogu da uradim jedino to da na taj način prikupim novac za ranjene. Spreman sam, mnogi su me pitali da li ja to mogu, ja verujem da mogu, jer je ozbiljan povod. Snagu mi daje moj brat i verujem da će uz Božju pomoć sve to biti kako treba“, kaže.

Priča i da je njegov brat voleo da posećuje manastire i crkve.

„To je jedna želja koju je hteo. Da idemo autom – svako to može, on je hteo da skupi drugare i krene put manastira“, kaže.

Na kraju će se pričestiti, jer je i to bila bratova želja.

Danas će pretrčati 45km, a sutra 50.

Svi koji žele, mogu pomoći uplatom na žiro račun: 160 – 6000000847092 – 76.