„Kremlj potvrđuje legitimnost izbora u Srbiji, Dmitrij Peskov ističe duboke veze sa savezničkom zemljom“

„Kremlj potvrđuje legitimnost izbora u Srbiji, Dmitrij Peskov ističe duboke veze sa savezničkom zemljom“

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, izneo je zvanični stav Rusije povodom nedavnih izbora u Srbiji, tvrdeći da nisu primećena kršenja koja bi dovela u sumnju legitimitet ovog izbornog procesa. Naglasivši da je sve što se odvija unutar Srbije isključivo unutrašnje pitanje te zemlje, Peskov je izjavio da Rusija ima poverenja u legalnost i legitimitet rukovodstva u Srbiji.

„Objedinjuje nas zajedničko istorijsko i kulturno nasleđe, veoma pažljivo se odnosimo prema našim odnosima i veoma ih cenimo“, rekao je Peskov. On je podsetio da su Rusija i Srbija saveznici i partneri s dugom istorijom prijateljstva.

Dmitrij Peskov je dodao da Rusija neće i nikada se nije mešala u unutrašnje stvari drugih zemalja, posebno savezničkih i partnerskih, te da poštuju suverenitet Srbije. „Saradnja između Rusije i Srbije ima veoma široku perspektivu u različitim oblastima, a naši odnosi su izuzetno važni“, naglasio je portparol Kremlja.

Iako su neki analitičari iznosili sumnje u fer i poštene izbore, Kremlj održava jasnu podršku sadašnjem rukovodstvu Srbije. Peskov je zaključio da su duboke veze između dve zemlje ključne za dalji razvoj njihovih odnosa.