Kevin Spejsi razmatra kandidaturu za predsednika SAD, otkriva svoje političke ambicije

Kevin Spejsi razmatra kandidaturu za predsednika SAD, otkriva svoje političke ambicije

Glumac Kevin Spejsi nastavio je svoju božićnu tradiciju nakon otkazivanja da se pojavljuje u liku korumpiranog političara Frenka Andervuda iz hit Netfliksove emisije Kuća od karata, najavljujući u nedelju da bi se mogao kandidovati za predsednika u stvarnom životu. Izjavu je dao tokom iznenadnog pojavljivanja u emisiji konzervativnog komentatora Takera Karlsona na Iksu (bivši Tviter).

Spejsi je, govoreći Andervudovim zaštitnim znakom južnjačkog izvlačenja, rekao da je trka za Belu kuću bila „žrtva koju sam spreman da podnesem za ovu veliku naciju“, sugerišući da je vreme da se „neke odrasle osobe vrate u sobu“.

„Andervud“ – koji dobija funkciju predsednika u Kući od karata na lažne načine – rekao je Karlsonu da je vreme da „naša zemlja prestane da se izvinjava i da se ukoči“. Dodao je: „Hajde da prestanemo da krivimo botove i studente“ za „izbacivanje smešnih ideja“ i „počnimo da pričamo liderima šta je liderstvo“.

Zvezda je pazila da izbegne da zauzme bilo kakve političke pozicije osim što je iznela nekoliko mrvica na račun svog bivšeg poslodavca, nudeći samo ono što je nazvao „dug i veoma čvrst odnos sa javnošću” kao svoju glavnu kvalifikaciju za predsednika – „vezu koja ima nikada nije slomljena.”

„Potreban nam je neko u Beloj kući ko se ne plaši, kao ja, ne plaši se da pogura našu zemlju – ili novinara – u pravom smeru, ako dođe do toga“, rekao je Spejsi.

Pod pritiskom „kakvu ulogu“ je video da igra u političkom procesu ili negde drugde, Spejsi je odbio da se obaveže da će zaista ući u već prepunu trku 2024, umesto toga je vratio pitanje Karlsonu. Konzervativni stručnjak bi trebalo da razmisli o tome da bude Spejsijev potpredsednik, nagovestio je on.

Spejsijeva karijera je skoro uništena nakon što ga je više muškaraca optužilo za seksualni napad. Na kraju je oslobođen svih devet optužbi protiv njega u Velikoj Britaniji u julu.

Prošle godine, američki sudija je odbacio prvobitni slučaj iz 2017. godine, u kojem je glumac Entoni Rap optužio Spejsija da ga je pijano pipao na zabavi decenijama ranije kada je Rap imao 14 godina. Zvezda je negirala sve optužbe protiv njega.