Ana Brnabić: Opozicija traži oslobađanje „ubačenih elemenata“ nakon nereda u Beogradu

Ana Brnabić: Opozicija traži oslobađanje „ubačenih elemenata“ nakon nereda u Beogradu

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, izjavila je da predstavnici opozicije okupljeni oko koalicije „Srbija protiv nasilja“ kontradiktorno deluju tražeći oslobađanje „ubačenih elemenata“, nakon što su ranije tvrdili da su ti elementi odgovorni za nerede tokom jučerašnjeg protesta u Beogradu.

Na društvenoj mreži Iks, Brnabićeva je napisala: „Ovako idu njihove priče: Kada su krenuli sa napadima na Stari dvor, rekli su da ljudi imaju pravo na bes. Kada su videli da im to ne ide u prilog, rekli su da su nasilnici ‘ubačeni elementi’. Večeras idu do policije da traže oslobađanje tih ‘ubačenih elemenata’. I tako u krug.“

Koalicija „Srbija protiv nasilja“ organizovala je večeras protest u centru Beograda kako bi podržala opozicione lidera koji štrajkuju glađu osam dana i ponovila svoje zahteve koji se odnose na ponavljanje izbora.

Jučerašnji protesti su eskalirali neredima kada su demonstranti pokušali da nasilno uđu u zgradu Skupštine Beograda, polomivši vrata, prozore i sukobljavši se sa policijom. Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je da je tokom noći procesuirano 38 osoba zbog nereda, dok je osmoro pripadnika policije povređeno.