Italijanski bacač kugle Poncio suspendovan na 18 meseci zbog dopinga, propustiće OI u Parizu

Italijanski bacač kugle Poncio suspendovan na 18 meseci zbog dopinga, propustiće OI u Parizu

Italijanskog bacača kugle, rođenog u Americi Nika Poncija, Italijanska antidoping agencija je u utorak zabranila na 18 meseci zbog kršenja testiranja na drogu, zbog čega je isključen sa Olimpijskih igara u Parizu sledeće godine.

Poncio je postigao dogovor o priznanju krivice sa doping vlastima nakon što u tri navrata nije bio pronađen na testovima iznenađenja.

Prema izveštajima italijanskih medija, Poncio je rekao da to nije njegova greška i da je došlo do kvara sa aplikacijom na njegovom telefonu što znači da nije dobijao obaveštenja.

Ponciova zabrana traje do 27. avgusta, kao što je počela prošlog februara. Olimpijske igre se održavaju od 26. jula do 11. avgusta.

Poncio, koji je rođen u San Dijegu, ali se kvalifikovao za Italiju jer mu je pradeda bio Italijan, učestvovao je na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali nije prošao kvalifikacionu rundu.

Na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu završio je kao četvrti.

28-godišnji Poncio je drugi italijanski atletičar koji je suspendovan za manje od nedelju dana nakon što je Atletska jedinica za integritet u četvrtak izrekla zabranu trkača sa stiplčezom Ahmeda Abdelvaheda.

Italijanska atletska reprezentacija imala je izuzetan nastup u Tokiju, osvojivši pet zlatnih medalja, uključujući iznenadnu pobedu Marsela Džejkobsa na 100 metara.