Air Jordans napravljeni za Spajka Lija donirani skloništu u Oregonu

Air Jordans napravljeni za Spajka Lija donirani skloništu u Oregonu

U neobičnom preokretu događaja, par retkih, zlatnih Nike Air Jordan 3 patika, koje su anonimno bačene u kanal za donacije Portlandskog skloništa, prodan je za iznenađujućih 50,800 dolara na aukciji. Erin Holkomb, direktor ministarstva osoblja u misiji spasavanja u Portlandu, sa ponosom je svedočila kako se prodajna cena penjala tokom poslednjih pet minuta aukcije, opisujući atmosferu kao punu suza i aplauza.

Ove patike, koje su pravljene posebno za režisera Spajka Lija, postigle su više od dvostrukog iznosa predviđene prodajne cene. Sav prihod od prodaje je namenjen Portlandskoj spasilačkoj misiji, koja pruža pomoć osobama koje se bore sa beskućništvom, glađu i zavisnošću od 1949. godine.

Oko dvadesetak ljudi, uglavnom zaposlenih u misiji, okupilo se da uživo prati aukciju, gde se istakao i Džejms Fri, bivši beskućnik koji je prvi uočio ove patike među donacijama. Fri, koji je bio smešten u skloništu kao deo dugoročnog programa, izrazio je svoje zadovoljstvo što je bio deo ovog događaja.

Patike su bile na aukciji u kući Sotbi, prodane zajedno sa zamenskom kutijom i drugom Nike robom, doniranim od Tinkera Hatfielda, dizajnera ovih patika. Spajk Li je nosio svoj par na dodeli Oskara 2019. godine. Donirane patike nisu bile njegov lični par, ali su bile deo ograničene serije napravljene za njega.

Prihod od aukcije će biti upotrebljen za finansiranje vitalnih usluga koje pruža sklonište, uključujući hranu, pristup kupatilima i tuševima, zdravstvenu zaštitu, smeštaj i pomoć pri zapošljavanju. Identitet osobe koja je donirala patike ostaje nepoznat, ali njihova darežljivost igra ključnu ulogu u podršci zajednici koja se bori sa brojnim izazovima.