Aston Vila poziva na istragu nakon što je Oli Votkins rekao da ga je zlostavljao navijač Brentforda

Aston Vila poziva na istragu nakon što je Oli Votkins rekao da ga je zlostavljao navijač Brentforda

Aston Vila pozvala je na istragu nakon što je napadač Oli Votkins rekao da ga je u nedelju zlostavljao navijač Brentforda.

Votkins, koji je nekada igrao za Brentford, postigao je pobednički gol u Vilinoj pobedi od 2-1 na stadionu GTech Communiti.

„FK Aston Vila želi da izrazi svoju podršku Oliju Votkinsu i, uz najveće poštovanje prema velikoj većini navijača Brentforda i prema klubu, tražimo od vlasti da istraže ovaj incident kako bi pronašli ovu osobu“, objavio je klub na X, ranije poznat kao Tviter. „Nulta tolerancija na zlostavljanje u fudbalu.”

Votkins, engleski reprezentativac, otišao je iz Brentforda u Vilu 2020. i postigao svoj pobednički gol u 85. minutu.

Njegovo slavlje izazvalo je sukob na terenu, a Ezri Konsa i Saman Ghoddos su dobili žute kartone.

„Nemam ništa osim poštovanja prema navijačima Brentforda, volim klub, ali postojala je jedna osoba koja me je maltretirala tokom cele utakmice“, rekao je Votkins u Viljinoj objavi na X-u. „Lično zlostavljanje sa kojim fudbaleri ne bi trebalo da se bave. Možete se zafrkavati, ali ovo nije bila šala, otuda i moje slavlje.”

Ni Votkins ni Vila nisu opisali prirodu navodnog zlostavljanja.

Menadžer Brentforda Tomas Frank je kasnije opisao Votkinsa kao „vrhunsku osobu vrhunskog integriteta“.

I Brentford i Vila su imali isključenje igrača, Ben Mee je dobio crveni karton u 71., a Bubakar Kamara crveni u nadoknadi vremena.