Boris Tadić i SSP: Opozicija da zajedno podnese krivičnu prijavu zbog nezakonitog glasanja građana iz susednih država

Boris Tadić i SSP: Opozicija da zajedno podnese krivičnu prijavu zbog nezakonitog glasanja građana iz susednih država

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić pozvao je danas opoziciju da zajedno podnesu krivičnu prijavu protiv organizatora nezakonitog glasanja građana iz susednih država, a iz Stranke slobode i pravde poručili su da već rade na tome i da su spremni da iskoordinišu aktivnosti i podnesu zajedničke krivične prijave.

Tadić je na duštvenoj mreži X pozvao i na zajedničko podnošenje krivične prijave protiv službenika MUP-a koji su, kako navodi, nezakonito prihvatali promene prijave prebivalištva građana susednih država, kako bi se uticalo na konačni rezultat izbora.

Iz Stranke slobode i pravde saopštili su da se slažemo se sa ovim predlogom Borisa Tadića i liste „Dobro jutro“.

„Radimo već na tome i spremni smo da iskoordinišemo naše aktivnosti i podnesemo zajedničke krivične prijave“, stoji u objavi SSP-a na društvenoj mreži X.

Podsetimo, od jutros veliki broj vozila iz Republike Srpske stigao je ispred Arene u Beogradu, a kako je javila reporterka N1, u Areni se nalaze birački spiskovi, a nakon što ih dežurni pronađu usmeravaju ih dalje gde treba da glasaju, odnosno na kom biračkom mestu.

Programski direktor Crte Raša Nedeljkov izjavio je da su posmatrači utvrdili da „Arena nije jedino zbirno mesto za glasače“.

Pokretači inicijative ProGlas pozvali su Više javno tužilaštvo u Beogradu da u najkraćem roku obavesti javnost o saznanjima do kojih je došlo kada je reč o organizovanom dovođenju lica iz Republike Srpske na glasanje u Beogradsku Arenu.

Vladimir Dimitrijević iz RIK-a saopštio je da sa aspekta RIK to nije problem, te da je važno da su birači upusani u birački spisak.

„Niko ko nije upisan u birački spisak ne može da glasa niti ima dopisivanja u birački spisak“, rekao je on.