Kapiten Lutona Lokjer „stabilan“ posle srčanog zastoja na terenu

Kapiten Lutona Lokjer „stabilan“ posle srčanog zastoja na terenu

Kapiten Lutona Tom Lokjer kolabirao je na terenu drugi put ove godine nakon što je doživeo srčani zastoj, što je dovelo do prekida utakmice engleske Premijer lige u Bornmutu u subotu.

Lockier je odveden u bolnicu i bio je „stabilan i trenutno je podvrgnut daljim testovima sa svojom porodicom pored kreveta“, rekao je Luton.

Defanzivac Velsa je pao na zemlju nedirnut u 59. minutu. Igrači sa obe strane su odmah pozvali u pomoć i menadžer Lutona Rob Edvards je ušao na teren, izgledajući uznemireno.

29-godišnji Lokjer je odnesen na nosilima, a do tada je reagovao, rekao je Luton. Rezultat je tada bio 1-1, a sudija Sajmon Huper je doneo odluku da prekine igru, pošto je sat stao u 65.

Navijači su ostali na stadionu Vitaliti nakon što je meč prekinut i uzvikivali ime Lokjera.

„Žao nam je svim prisutnim navijačima što igrači sa obe strane nisu bili u stanju da nastave sa utakmicom nakon što su videli da njihov mnogo voljeni saigrač i prijatelj tako odvode“, rekao je Luton, „a osoblje nije moglo da nastavi sa upravljanje utakmicom u takvim okolnostima moralo se nositi sa situacijom.”

Lokjer je takođe kolabirao tokom finala plej-ofa drugoligaša šampionata na stadionu Vembli u maju jer je doživeo atrijalnu fibrilaciju. On je bio podvrgnut operaciji srca i tokom vansezone je dobio mogućnost da nastavi da igra.

„Sada je vreme da se svi naši igrači, osoblje i navijači okupe kao i uvek i damo svoju ljubav i podršku Tomu i njegovoj porodici“, rekao je Luton.

Na stadionu Etihad je bila sasvim drugačija drama, gde je Mančester siti izbacio dva gola prednosti i remizirao sa Kristal Palasom 2-2 i ispustio još dva boda u sve neubedljivijoj odbrani titule.

Do izjednačenja je došlo u petom minutu nadoknade, nakon što je Majkl Olise izveo penal, pošto je Siti remizirao treći meč zaredom kod kuće. Šampioni su pobedili samo u jednoj od poslednjih šest ligaških utakmica.

Siti je imao prednost od 2:0 golovima Džeka Griliša u 24. i Rika Luisa u 54. minutu. Žan-Filip Mateta smanjio je zaostatak za Palasa u 76. Fil Foden je zatim sapleo Matetu da bi Oliseu dao priliku da uzme bod za Palas, koji je izgubio šest od prethodnih osam ligaških mečeva.

Tim Pepa Gvardiole u ​​nedelju odlazi u Saudijsku Arabiju na Svetsko klupsko prvenstvo i neće ponovo igrati u Premijer ligi do 27. decembra. Liverpul, koji je na prvom mestu i tri boda ispred četvrtoplasiranog Sitija, ima tri utakmice u tom periodu — počevši kod kuće sa Mančester junajtedom u nedelju.

Umoran, ometan nizom povreda i povređen nakon izlaska iz Lige šampiona, Njukasl nije bio na dobrom mestu uoči gostovanja tima Fulama koji je pobeđivao uzastopno sa 5-0.

Tim koji je u vlasništvu Saudijske Arabije dobio je ruku pomoći zahvaljujući crvenom kartonu napadaču Fulama Raulu Himenezu, koji je isključen zbog opasnog izazova u 22. minutu, a zatim je pobedio sa 3-0.

Luis Majli, 17-godišnji vezista, prekinuo je ćorsokak pre golova Migela Almirona i Dena Berna. Negativan za Njukasl je bio prizor Fabijana Šara i Džolintona koji su u prvom poluvremenu otišli ​​sa povredama tetive.

Čelsi je pobedio Šefild junajted sa 2:0 zahvaljujući golovima Kola Palmera i Nikolasa Džeksona. Isti rezultat je bio i na Turf Muru gde su Amadu Onana i Majkl Kin postigli gol u pobedi Evertona u pretposlednjem Barnliju i pomerili sedam bodova više od tri poslednja.