Dajč produbljuje nevolje bivšeg kluba Barnlija vodeći Everton do pobede

Dajč produbljuje nevolje bivšeg kluba Barnlija vodeći Everton do pobede

Menadžer Evertona Šon Dajče produbio je brige o ispadanju bivšeg kluba Barnlija, pošto se njegov povratak na Turf Mur završio pobedom njegovog tima od 2:0 u engleskoj Premijer ligi u subotu.

Dajč, koji je dva puta vodio Barnlija do promocije i držao klub protiv izgleda tokom decenije u klubu, obećao je da neće pokazati sentimentalnost 20 meseci nakon njegovog otpuštanja usred njihove poslednje, neuspešne borbe protiv pada.

Golovima u prvom poluvremenu Amadou Onana i Michael Keane osigurali su Evertonu četvrtu ligašku pobjedu zaredom – podvig koji je tim posljednji put ostvario prije tri godine. Osma ligaška pobeda u sezoni već se poklapa sa prošlogodišnjim rezultatom, jer Everton nastavlja da se udaljava od problema nakon svoje kazne od 10 poena zbog lošeg finansijskog upravljanja.

Bez te sankcije Everton bi bio deveti.

Dajča i dalje vole u ​​Barnliju, gde pab Roial Diche ponosno nosi njegovo ime, a on je izašao iz tunela uz ovacije sa svih strana.

Vincent Kompani, koji je vratio Barnlija u ligu sa 101 poenom u Čempionšipu, vratio je klub na drugačiji način. Nakon što je uzeo četiri boda iz poslednje tri utakmice kako bi se poklopio sa povratkom iz prethodnih 13, Barnli je dobro počeo i zadržao Everton.

Ali rezultati koji su im očajnički potrebni nisu tu da bi se poklopili, i iako je Dvajt Meknil – jedan od trojice bivših igrača Barnlija u startnoj postavi Evertona – odbacio veličanstvenu šansu, Evertonu je trebalo samo 19 minuta da preuzme vođstvo.

Džejms Traford je dobro uspeo da spreči udarac glavom iz blizine Dominika Kalverta-Luvina, ali Barnli nije uspeo da odbrani korner koji je rezultirao i Bilo je previše lako za Onanu da pobegne od Džoša Braunhila i pogodi na daljoj stativi.

Džejkob Bruun Larsen i Džej Rodrigez su obojica videli udarce blokirane u petercu Evertona, a šest minuta kasnije bilo je 2:0 za goste.

Džordan Pikford je izveo dugačak slobodan udarac napred, a Džejms Tarkovski je glavom pogodio za drugog bivšeg Clareta, Kina, da okuša sreću iz daljine. Traford je parirao, ali je lopta pogodila Daru O’Šiju i ljubazno pala na Kina, koji je zamenio suspendovanog Džarada Brantvejta, da bi postigao svoj prvi gol u sezoni.