Nastavnik iz Džordžije optužen da je pretio učeniku u sporu oko izraelske zastave

Nastavnik iz Džordžije optužen da je pretio učeniku u sporu oko izraelske zastave

Nastavnik srednje škole u ​​Džordžiji uhapšen je nakon što su svedoci rekli šerifovom istražitelju da je pretio da će odseći glavu učeniku koji se protivio izraelskoj zastavi u njegovoj učionici.

Benjamin Ris, nastavnik srednje škole Varner Robins, priveden je 8. decembra pod optužbom za terorističke prijetnje i okrutnost prema djeci, prema zatvorskoj evidenciji okruga Hjuston. Dva dana kasnije pušten je na slobodu.

Poruka na njegovu školsku imejl adresu nije odmah vraćena. Okružni tužilac u Hjustonu Vilijam Kendal rekao je da je Ris tražio javnog branioca, ali za njega nije naveden nijedan advokat.

Učenica je rekla šerifovom istražitelju da je ušla u Risovu učionicu 7. decembra nakon što je uočila zastavu i rekla mu da je smatra uvredljivom jer Izraelci ubijaju Palestince. Prema rečima studenta, Ris je rekao da je Jevrej, naljutio se i optužio je da je antisemit.

Svedoci, uključujući osoblje, rekli su da su čuli da je Riz psovao i vikao da treba da odseče glavu učenika.

U saopštenju, portparol školskog okruga okruga Hjuston Dženifer Džons rekla je da se Ris nije vratila u srednju školu od 7. decembra.

Njegovi uslovi vezani za vezu zahtevaju od njega da se kloni škole i učenika za koje je optužen da je pretio, rekla je Kendal.

Okružni tužilac je dodao da planira da sledećeg meseca traži optužnicu od velike porote.