Čokoladni novčići uzrokuju prekid utakmice Bundeslige

Čokoladni novčići uzrokuju prekid utakmice Bundeslige

Čokoladni novčići umotani u foliju poleteli su u petak na teren u Bundesligi, pošto su navijači jasno izrazili svoje nezadovoljstvo investicionim sporazumom tako što su primorali da se akcija nakratko zaustavi u remiju Borusije Menhengladbah sa Verderom iz Bremena 2-2.

Grupe navijača širom Nemačke obećale su da će protestovati zbog plana lige da proda udeo budućih prihoda od emitovanja spoljnom investitoru. Grupe su se dogovorile o tihom protestu bez pevanja i skandiranja tokom prvih 12 minuta svake utakmice ovog vikenda.

Kada je isteklo 12 minuta, Gladbahovi navijači otišli ​​su korak dalje bacajući čokoladne novčiće u zlatnoj foliji – uobičajeni praznični poklon za decu – na teren. Došlo je do petominutne pauze dok je osoblje stadiona, kojem se pridružio sudija Feliks Zvajer, pokupilo novčiće.

„Nećemo biti deo vašeg dogovora!“ pročitajte jedan veliki transparent koji su istakli navijači Gladbaha. Njihov tim napreduje za jedno mesto na deveto, iznad Augsburga. Bremen je 12.

U prigušenoj atmosferi izazvanoj tihim protestom, još je bilo navijanja kada je Bremen poveo preko Rafaela Borea u sedmom minutu, pogodivši udarcem na skoku sa dodavanja preko vrha.

Roko Rajc je preokrenuo igru za Gladbah golovima sa obe strane poluvremena, uvijajući se u udarcu nakon što Bremen nije uspeo da izbije loptu. Ponovo je postigao gol kada je Robin Hak remizirao oba centralna defanzivca i dodao do Reica u rezultatskom zaostatku.

Marvin Dukš je poravnao za Bremen nakon što je njegov saigrač Džastin Njinmah pobedio golmana na odbijenu loptu.

Protesta je bilo i u drugoligašu. Utakmica između Paderborna i Hanze Rostock je nakratko prekinuta jer su navijači Rostoka ispratili 12 minuta ćutanja paljenjem raketa.