Svetlana Bojković i ProGlas: Poziv na promene u ‘obolelom društvu'“

Svetlana Bojković i ProGlas: Poziv na promene u ‘obolelom društvu'“

Glumica Svetlana Bojković, jedna od istaknutih članica grupe građana ProGlas, otvoreno je pozvala na promene u društvu, nazivajući ga „potpuno obolelim“. U inicijativi koju je pokrenulo 14 uglednih ličnosti, a koju je do sada podržalo više od 180.000 ljudi, izražena je zabrinutost zbog stanja u društvu, nedostatka pravde, bahatosti, siromaštva i uništenih institucija.

ProGlas je naglasio potrebu za udruživanjem građana koji se suočavaju s nepravdom i bahatošću, pozivajući na promene u društveno-političkom sistemu Srbije. Inicijativa ne favorizuje nijednu opozicionu listu, već se fokusira na zajedničku borbu za drugačiju Srbiju.

Svetlana Bojković ističe da je oduševljena angažmanom ProGlasa, okupljenih zrelih i ozbiljnih ljudi s ostvarenim karijerama. Aktivnosti ProGlasa obuhvatale su tribine širom Srbije, gde su se građani otvoreno izražavali o svojim problemima, a inicijativa je naišla na podršku i razumevanje.

Bojković ističe da, iako uloga umetnika može biti ograničena, njihov glas može doprineti promenama. ProGlas je do sada privukao pažnju javnosti, a njegovi članovi suočavaju se s kritikama i pritiscima vlasti. Unatoč tome, inicijativa je nastavila sa svojim radom, a poslednja tribina zakazana je za 14. decembar na Trgu Nikole Pašića u Beogradu.