Kastratović: Policija tri dana ćuti o insceniranom napadu na štand naprednjaka

Kastratović: Policija tri dana ćuti o insceniranom napadu na štand naprednjaka

Ratko Kastratović kandidat za odbornika liste „Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac“ u sredu je pozvao srpsku policiju da što pre tužilaštvu dostavi elektronske dokaze nadzornih kamera iz pešačke zone Kragujevca u kojoj su desetine kamera zabeležile iscenirani napad maskiranih napadača na štandove liste „Srbija ne sme da stane“.

„Ni posle tri dana od isceniranog rušenja štandova Srpske napredne stranke na Trgu Radomira Putnika, policija nije privela i procesuirala one koji su to učinili, iako se na snimku koji se pojavio jasno vidi lice jednog od njih, a znamo da policija raspolaže savremenim sistemima za raspoznavanje lica, uz pomoć kojih se za pola sata rešavaju ovakvi slučajevi. To u potpunosti dokazuje ono što je već svima jasno, da iza ovog događaja stoji Nikola Dašić i SNS, ali što je još gore i za društvo opasnije je činjenica da je policija prihvatila ulogu saučesnika u ovom pokušaju obmane građana Kragujevca. Da su laž, prevara, manipulacija i nasilje temelji politike Srpske napredne stranke nije ništa novo i to nas ne iznenađuje. Međutim, kao građani ovog grada i ove države nećemo da prihvatimo da policija radi u službi jedne partije, a ne u službi zakona i interesa građana od kojih primaju plate“, rekao je na konferenciji za novinare advokat Ratko Kastratović, kandidat za odbornika liste „Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac“.

Advokat Kastratović apeluje na „kragujevačku policiju da već do kraja današnjeg dana ( sreda, 13. decembar) utvrdi identitet, privede i procesuira lica koja su rušila štandove SNS-a u nedelju 10. decembra i o svemu tome obavesti zainteresovanu javnost, kao i da odgovori na pitanje zašto kritičnog dana prisutni policajci u uniformi i civilu nisu reagovali na ovaj slučaj vandalizma, jer u suprotnom ćemo pokrenuti sve mehanizme utvrđivanja odgovornosti onih službenika policije koji su zaslužni za ovo nečinjenje“.

Ratko Kastratović je na pres konferenciji pozvao Kragujevčanke i Kragujevčane da u što većem broju izađu na lokalne izbore i zaokruže listu broj 10. na lokalnim izborima.

Da podsetimo, u nedelju 10. decembra u pešačkoj zoni Kragujevca dvojica polumaskiranih muškaraca su prišli štandovima ženske mreže liste „Srbija ne sme da stane“ . Kako se videlo na snimcima koje je na društvenim mrežama podelio naprednjak Vladimir Đukanović, mladići u crnom su šutirali štandove i rukama sklanjali materijal sa pultova, dok su žene na štandovima to mirno gledale bez reakcija.