Nketiah sija na evropskoj sceni: Prvi gol u Ligi šampiona donosi Arsenalu remi protiv PSV

Nketiah sija na evropskoj sceni: Prvi gol u Ligi šampiona donosi Arsenalu remi protiv PSV

U uzbuđujućoj utakmici Lige šampiona između Arsenala i PSV Ajndhovena, mladi Edi Nketiah se iskazao postigavši svoj prvi gol u ovom prestižnom takmičenju. Utakmica, koja se završila rezultatom 1-1, nije samo bila okršaj dva renomirana kluba već i prilika za Mikel Artetu da odmori ključne igrače i pruži priliku mladim snagama.

Nketiah je briljirao u 42. minutu, koristeći priliku nakon kornera, kada je sa preciznim udarcem sa unutrašnje strane stative savladao golmana PSV-a. Ovaj gol nije samo označio lični trijumf mladog napadača već je i potvrdio prvo mesto Arsenala u grupi, osiguravajući im povoljniji žreb u narednoj fazi takmičenja.

Ipak, PSV je uzvratio, a Jorbe Vertesen je izjednačio rezultat samo pet minuta nakon Nketiahovog gola. Utakmica je bila uzbudljiva do samog kraja, a Ismael Saibari iz PSV-a je gotovo doneo pobedu svom timu pogodivši stativu u kasnijim trenucima susreta.

Mikel Arteta je odlučio odmoriti ključne igrače poput Deklana Rajsa, Martina Odegaarda i Bukayo Sake, pruživši priliku mladim igračima da se pokažu na evropskoj sceni. Nketiah je iskoristio ovu priliku i potvrdio svoj talenat.

Iako je rezultat bio nerešen, utakmica je pružila uvid u snagu mladih talenata u Arsenalu i obećavaću budućnost ovog tima u evropskim okvirima.