Vučić u Novom Pazaru: Srbija je i zemlja Bošnjaka

Vučić u Novom Pazaru: Srbija je i zemlja Bošnjaka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras Bošnjacima u Sandžaku da razumeju da je cela Srbija jednako njihova zemlja kao i njegova, a da će vlast ispraviti svoje greške i „ubrzati radove na svim pravcima i svim poljima“, jer do sada nije uradila sve što je obećala, pošto je bilo neočekivanih problema, kao kod izgradnje auto-puta.

Mislim da Bošnjaka mora da bude više u svim našim institucijama – od poreske uprave, policije, vojske i drugih, rekao je Vučić na predizbornom skupu liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ u Novom Pazaru.

Vučić je naglasio da ni u jedan region u Srbiji nije uloženo sredstava kao u Sandžak ili Novi Pazar, i da ljudi u tom regionu znaju da pobeda sadašnje vlasti na izborima znači stabilnost za Srbiju.

Lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić, koalicioni partner SNS-a, rekao je da ni u jednoj od izbornih kampanja u kojima je učestvovao od devedesetih godina nije osetio veću energiju nego u ovoj i poručio da je došao trenutak da se 17. decembra svi raduju velikoj, veličanstvenoj pobedi, najvećoj ikada ostvarenoj.

“Ovaj narod je shvatio da treba glasati za one koji nešto rade, a ne obećavaju i da treba verovati svojim očima, a ne ušima. Ali, treba nam ne samo pobeda na lokalnim izborima, jer ona nam ništa ne znači ako naša lista ‘Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane‘ ne ostvari istu takvu pobedu na parlamentarnim. Zato moramo da radimo i da ubeđujemo ljude“, upozorio je Ljajić.

Ljajić je ukazao da pobeda i na parlamentarnim izborima znači i veće učešće Bošnjaka u Vladi Srbije i u institucijama, kao i veće investicije u Novi Pazar i Sandžak.

„Vučić je uradio u Novom Pazaru sve što je obećao, čak i više od toga, i najmanje što možemo da uradimo zbog svih projekata koji su ovde realizovani je da glasamo za našu listu“, istakao je Ljajić.

Dodao je da je zamolio Vučića da Srbija u Generalnoj skupštini UN glasa za palestinsku rezoluciju, jer to stanovnici Sandžaka očekuju, i da je dobio obećanje da će to večeras biti učinjeno.