Totenhem pobedio Njukasl sa 4-1 u Premijer ligi

Totenhem pobedio Njukasl sa 4-1 u Premijer ligi

Totenhem je ostvario ubedljivu pobedu nad umornim Njukaslom, pobedivši ih sa 4-1 u nedeljnom meču Premijer lige. Ričarlison se istakao postigavši dva gola, dok su se takođe među strelce upisali Destini Udogie, postigavši svoj prvi gol u Premijer ligi, i Son Heung-min, koji je realizovao penal.

Ova pobeda okončala je niz od pet utakmica bez pobede za Totenhem, koji ih je gurnuo s vrha tabele i izvan prva četiri tima. Menadžer Totenhema, Angž Postekoglu, izrazio je zadovoljstvo igrom njegovog tima, posebno napadačkim segmentom, ističući da su mogli postići još golova.

S druge strane, Njukasl, koji je u vlasništvu Saudijske Arabije, plaća cenu povreda ključnih igrača, a njihova isparenja su vidljiva. Tim je sada izgubio šest utakmica u ovoj sezoni Premijer lige i ostao je na sedmom mestu.

Totenhem je poveo u 26. minutu kada je Udogi postigao prvi gol nakon centaršuta Sona. Ričarlison je zatim duplirao prednost u 38. minutu. Son Heung-min je postigao treći gol iz penala, dok je Ričarlison svoj drugi gol postigao u 60. minutu. Džolinton je uspeo postići utešni gol za Njukasl u nadoknadi vremena.

Nakon ove pobede, Totenhem će sada s većim samopouzdanjem dočekati važnu utakmicu protiv Milana u Ligi šampiona u sredu.