NASA formira komisiju za istraživanje neidentifikovanih letećih objekata (NLO)

NASA formira komisiju za istraživanje neidentifikovanih letećih objekata (NLO)

Interesovanje za neidentifikovane leteće objekte (NLO) beleži porast od Pentagonovog izveštaja iz 2021. godine o neidentifikovanim vazdušnim fenomenima (UAP) u vazdušnom prostoru SAD. Do 2023. godine, NASA već formira komisiju za istraživanje ovih pojava, a Pentagon objavljuje snimke misterioznih metalnih kugli.

Bivši obaveštajac, Dejvid Gruš, svedoči pred Kongresom o intervjuisanju oko 40 osoba uključenih u tajne programe srušenih NLO-ova. U kontekstu rastućeg interesovanja za vanzemaljske sonde, postavlja se pitanje da li su NLO-ovi zapravo tehnološki napredne misije drugih civilizacija u potrazi za životom u galaksiji.

Pored tradicionalnih metoda traženja vanzemaljskog života, istraživački program EkoProbe pretražuje noćno nebo u potrazi za kratkim svetlosnim bljeskovima koji bi mogli ukazivati na prisustvo vanzemaljskih objekata. Ovaj program koristi više teleskopa i najsavremenije tehnike za analizu svetlosnih fenomena koji se javljaju u svemiru.

Iako su skeptici prisutni, istraživači veruju da je ovo važan trenutak u istraživanju vanzemaljskog života, s obzirom na tehnološki napredak i razvoj novih metoda analize svemirskih pojava. Očekuje se da će dalja istraživanja pružiti nove uvide u mogućnost postojanja vanzemaljskih civilizacija i njihovih tehnoloških dostignuća.