Uhapšen Gezim Čela, bivši visokorangirani policajac koji je postao najveći narkobos na Kosovu

Uhapšen Gezim Čela, bivši visokorangirani policajac koji je postao najveći narkobos na Kosovu

U akciji Eurofast na Kosovu, Gezim Čela, jedan od najvećih narkobosa u regionu, uhapšen je nakon što je ranije bio visokorangiran pripadnik policije, javlja indeksonline. Čela se tereti za organizovanu trgovinu drogom, a policija je pronašla čak 18 kilograma kokaina u njegovoj vili.

Gezim Čela je bio deo visokorangirane kriminalne grupe koja je bila meta albanske i kosovske policije u junu 2014. godine. Grupa je bila uključena u krijumčarenje teških droga iz Turske u zapadnu Evropu, koristeći teritoriju Albanije.

Iako je bio optužen i osuđen na 11 godina zatvora od strane italijanskog suda, Čela je pušten na slobodu od strane albanskog suda 2014. godine, uz obrazloženje da boluje od teške bolesti. Pored zatvorske kazne, dobijena je i novčana kazna od 150.000 evra zbog međunarodne trgovine drogom.

Prije nego što je postao ključni igrač u trgovini drogom, Gezim Čela je bio visokorangirani pripadnik specijalnih policijskih snaga, obavljajući tu dužnost pre 1997. godine. Optužen je i za preprodaju droge, neovlašćenu proizvodnju, kao i posedovanje oružja. Detalji o hapšenju i daljem toku suđenja očekuju se u narednim danima.