Fulam je pobedio Notingem Forest sa 5-0 i ostavio Kupera pod velikim pritiskom

Fulam je pobedio Notingem Forest sa 5-0 i ostavio Kupera pod velikim pritiskom

Fulam je ostvario najveću pobedu u Premijer ligi ove sezone pobedivši Notingem Forest sa 5:0 u sredu i ostavio gostujućeg menadžera Stiva Kupera pod velikim pritiskom.

Napadač Meksika Raul Himenez postigao je dva gola — uključujući bezobrazni finiš nakon što je zaobišao golmana — dok je Aleks Ivobi takođe pogodio dva, a Tom Kerni dodao je kasni peti na Krejven Kotidžu.

Dok je Fulam u dobroj formi i postigao je najmanje tri gola u tri uzastopne utakmice, Forest je pobedio samo jednom u poslednjih 11 utakmica i gura se ka zoni ispadanja. Tim je na 16. mestu, šest bodova iznad tri donja.

Kuperu je prošle sezone dao javnu podršku vlasnik Forest-a Evangelos Marinakis pre nego što je njegov tim dobro završio kampanju. Ipak, Marinakis bi možda ponovo razmatrao svoje opcije, pošto je zahtevao poboljšanje rezultata.

Fulam je poveo u 30. kada je Vilijan proizveo trenutak genijalnosti tako što je udario unutra na svoju desnu nogu i poslao savršen centaršut sa zadnje stative ka Ivobiju, koji je izbegao svoj marker i pogodio kući iz neposredne blizine.

Kotedžersi su dodali sekundu u 34. minutu pošto je Žoao Paljinja u dobrom vremenu izazova na sredini terena video Ivobija u kombinaciji sa Pereirom pre nego što je uklizao u Himenezu. Napadač je zabio svoj napor u gornji ugao.

Ivobijeva dominantna izvedba postala je još bolja kada je reprezentativac Nigerije izveo opasan centaršut koji je bio malo previsok za Himeneza u usponu. Ali nekoliko trenutaka kasnije, u 54. minutu, Himenez je iskoristio svoju šansu i zgrabio svoj drugi deo meča.

Pereira je centrom pronašao Himeneza i ovaj ga je oborio na prsa, zaokružio golmana Odiseja Vlahodimosa i spretnim bekhelom završio u praznu mrežu.

Fulam je zgrabio četvrti preko Ivobija posle 73 minuta kada je Hari Vilson pronašao mesto na krilu, a njegov rez je pronašao krilnog igrača, koji je završio prvi put.

Kerni je ušao u akciju i postigao rezultat od 5-0 posle 86 minuta.