FIA otvara istragu o sukobu u vezi sa šefom Mercedesa Totom Volfom i suprugom Suzi Volf

FIA otvara istragu o sukobu u vezi sa šefom Mercedesa Totom Volfom i suprugom Suzi Volf

Upravno telo trka Formule 1 istražuje direktora Mercedesovog tima Tota Volfa i njegovu suprugu Suzi, koja je na čelu F1 akademije, nakon navoda o sukobu interesa i da li su podelili poverljive informacije sa ogrankom za komercijalna prava globalne serije.

U kratkom saopštenju objavljenom u utorak, FIA je rekla da je „svesna medijskih spekulacija“ da li su poverljive informacije razmenjene i da njeno odeljenje za usklađenost „razmatra stvar“.

Istraga dolazi nakon izveštaja u magazinu BusinessF1 da su rukovodioci rivalskog tima izrazili zabrinutost da li su Toto i Suzi Volf preneli informacije o kojima se razgovaralo na privatnim sastancima.

Suzi Volf je generalni direktor F1 akademije za sve žene i odgovara izvršnom direktoru F1 Stefanu Domenikaliju.

U izveštaju BusinessF1 se navodi da su zvaničnici tima bili uznemireni kada je Toto Volf dao komentare na nedavnom sastanku koji je uključivao detalje za koje su smatrali da su mogli doći samo iz F1. U izveštaju nije bilo detalja o čemu se razgovaralo.

Tim Mercedesa i Menadžment Formule jedan, koji vodi komercijalnu stranu Formule 1, demantovali su sve optužbe o neprikladnoj razmeni informacija ili sukobu interesa.

„U potpunosti odbacujemo tvrdnje u izjavi i povezano medijsko izveštavanje, koje pogrešno narušavaju integritet i usklađenost direktora našeg tima“, rekao je Mercedes.

Formula 1 je saopštila da ima pravila i procedure za sprečavanje nepravilnog deljenja informacija i veruje da su optužbe pogrešne.

„Uvereni smo da nijedan član našeg tima nije dao bilo kakvo neovlašćeno otkrivanje direktoru tima i upozoravamo bilo koga da ne iznosi nepromišljene i ozbiljne optužbe bez suštine“, saopštila je Formula 1.

U izjavi objavljenoj na društvenim mrežama, Suzi Volf je negirala bilo kakvu nepravdu i rekla da je „duboko uvređena“.

„Obeshrabrujuće je što se moj integritet dovodi u pitanje na takav način, posebno kada se čini da je ukorenjen u zastrašujućem i mizoginističkom ponašanju i fokusiran na moj bračni status, a ne na moje sposobnosti“, napisala je Suzi Volf.