Porodice beduinskih talaca čekaju vesti dok se borbe u Gazi nastavljaju

Porodice beduinskih talaca čekaju vesti dok se borbe u Gazi nastavljaju

Članovi porodica četvorice Arapa beduina uzetih za taoce 7. oktobra tokom napada Hamasovih napadača na južni Izrael pozdravili su povratak dvojice zarobljenika, ali čekaju vesti o ostalima. kako se borbe nastavljaju u Pojasu Gaze, piše Rojters.

Josef Hamis Ziadna, njegovi sinovi Hamza i Bilal i njegova ćerka Aiša, radili su na farmi Holit na granici Izraela sa Gazom kada su ih uhapsili naoružani ljudi zajedno sa više od 200 drugih Izraelaca i stranaca.

Ajša i Bilal su predati tokom sedmodnevnog primirja između Izraela i Hamasa koje je okončano u petak ujutro, ali su Josef i Hamza i dalje u pritvoru, zajedno sa još dvojicom beduina, Farhanom al-Kadijem i Samerom al-Talalkom.

„Bilo je teških vremena, uvek smo imali nadu“, rekao je njihov rođak Kamel al-Zijadna. „Želimo oslobađanje Jusefa i Hamze i svih onih koji su držani kao taoci, i Samera i Farhana, neka ih Bog vrati njihovim porodicama.

Arapi beduini čine oko 4% stanovništva Izraela, žive uglavnom u južnoj pustinji Negev i u severnom Izraelu.

Kamel je rekao da porodice pozivaju Hamas da oslobodi njihove taoce. „Oni su arapska, muslimanska omladina“, rekao je.

Dok čekaju, kao i porodice drugih talaca oslobođenih tokom jednonedeljne pauze, emocije su im pomešane.

Kada je stigla vest da Aiša i Belal treba da budu pušteni, došlo je do velikog okupljanja porodice i prijatelja koji su slavili celu noć.

„Bili su to lepi trenuci, ali je sreći nešto nedostajalo, pa dok se cela porodica ne okupi sa Hamzom i Jusefom, onda ćemo napraviti veliku žurku, okupićemo se sa prijateljima i porodicom i svima onima koji su delili ova teška vremena sa nas“, rekao je on.