Brnabić: Finansijska pomoć pred izbore neće opteretiti budžet, Vučić i BIA nisu krivi za snimak Miketića

Brnabić: Finansijska pomoć pred izbore neće opteretiti budžet, Vučić i BIA nisu krivi za snimak Miketića

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, kategorički je demantovala tvrdnje da različite finansijske pomoći za različite kategorije stanovništva pred izbore 17. decembra opterećuju budžet i da će na kraju plaćati svi građani. Nazvala je takve tvrdnje „notornom neistinom“ i istakla da ova pomoć pokazuje finansijsku stabilnost države.

„Država je sposobna da pruži finansijsku podršku različitim grupama građana, a to neće ugroziti stabilnost budžeta. To su gluposti da će to koštati sve građane“, izjavila je Brnabić za televiziju Pink.

Brnabićeva je dodala da javni dug Srbije, prema podacima za kraj novembra, iznosi 51,5% BDP-a, što, prema njenom mišljenju, potvrđuje da je Srbija finansijski stabilna i bezbedna zemlja.

Na pitanje o seksualno eksplicitnom video snimku opozicionog političara Đorđa Miketića koji je objavljen na televiziji Pink, Brnabić je izrazila zgražavanje i odbacila optužbe da vlast ima bilo kakvu ulogu u širenju tog snimka.

„Da čujem iz opozicije da je Aleksandar Vučić kriv za taj snimak koji je Miketić napravio sam sa svojim društvom, ako snimak procuri negde kako je Aleksandar Vučić kriv za to, ili BIA, ili neko drugi? Niti smo mi snimali niti smo se mi drogirali, drogirao se on čovek“, izjavila je Brnabić.

On nije komentarisala zašto je takav snimak objavljen na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, ali je naglasila da su optužbe vlasti za to „ludost“.