Izraelska vojska potvrdila smrt petoro talaca u Gazi

Izraelska vojska potvrdila smrt petoro talaca u Gazi

Izraelska vojska je danas potvrdila smrt petoro talaca u Pojasu Gaze. Portparol izraelske vojske, Daniel Hagari, saopštio je da su obaveštenja o smrti petoro talaca preneta njihovim porodicama nakon sprovedene istrage i na osnovu obaveštajnih informacija.

„U proteklim danima, izraelska vojska i policija su obavestile porodice petoro talaca o njihovoj smrti“, rekao je Hagari na brifingu za novinare.

Jedan od talaca, čije telo je doneto u Izrael, oslobođen je zahvaljujući vojnoj operaciji. Kibuc Nir Oz, koji je teško pogođen u napadima Hamasa 7. oktobra, potvrdio je da su tri njegova stanovnika među umrlima, uključujući najstarijeg taoca koji je imao 86 godina.

Ovaj tragičan događaj dolazi usred rastućih tenzija između Izraela i Hamasa. Od početka primirja u ratu između ove dve strane 24. novembra, više od 100 talaca je oslobođeno. Međutim, u Gazi je i dalje zatočeno 115 odraslih muškaraca, 20 žena i dvoje dece prema podacima izraelskih vlasti. Situacija izaziva zabrinutost u regionu, dok svet prati razvoj događaja.