Danas počinje primena studentskih kartica

Danas počinje primena studentskih kartica

Danas počinje primena besplatnih i platnih studentskih kartica. Prema poslednjim informacijama za iste se prijavilo 80.000 studenata, a preuzeto je oko 6.000 kartica.

– Od 40.000 studenata koji su se prijavili u prvoj nedelji, svi su dobili obaveštenja da mogu da preuzmu svoje studentske kartice u odabranoj ekspozituri koju su prilikom registracije naveli na portalu Uprave za trezor. Od toga je preko 6.000 kartica preuzeto na šalterima naših ekspozitura, a oko 200 studenata je preuzelo svoje kartice na teritoriji KiM – rekla je direktorka Sektora za platne kartice i digitalno bankarstvo u Poštanskoj štedionici Jelena Sekulović.

Prema njenim rečima, studenti sa ličnom kartom dolaze u odabranu ekspozituru banke i na licu mesta otvaraju račun i dobijaju karticu, a procedura nije duga i traje od 10 do 15 minuta.

– Uz račun koji banka otvara dodeljuje i karticu. To je nova studentska kartica, Dina kard i Union Pay. Besplatno je i vođenje računa i usluge elektronskog i digitalnog bankarstva. Ukupno je 220 ekspozitura. Na samom portalu kada se student registruje, on iz padajućeg menija bira ekspozituru koja mu je najbliža, rekla je Sekulović.