Dončić na korak do tripl-dabla sa 41 poenom, Netsi prelomili Rajakovićev Toronto

Dončić na korak do tripl-dabla sa 41 poenom, Netsi prelomili Rajakovićev Toronto

Slovenački as Luka Dončić je u pobedi Dalas maveriksa nad Hjuston roketsima 121:115 upisao 41 poen, devet skokova i devet asistencija. Darko Rajaković je na klupi Toronto reptorsa poražen 115:103 u Bruklinu.

Hjuston roketsi su prilično namučili Maverikse na svom terenu. Dalas je kontrolisao stanje na semaforu tokom prvog poluvremena. Roketsi su uspeli krajem druge deonice da smanje zaostatak i da se nadovežu u trećem periodu za dolazak do rezultatskog plusa. 

Neizvestan poslednji period su Mavsi prelomili serijom 14:4 za prednost 111:102.

Luka Dončić je odigrao vrhunsku partjiu sa 41 poenom, devet skokova i devet asistencija. Kajri Irving ga je pratio sa 27 poena.

Za Roketse je blistao vrhunski mladi igrač Alperen Šengun sa 31 poenom, devet skokova i šest asistencija. Najbliži su mu bili Džabari Smit i Dilon Bruks sa po 16 poena.

Maverikse čeka novi meč kod kuće, dolaze im Memfis grizlisi. Hjuston ide u Kolorado pred noge Denveru, kog su na svom terenu dobijali dva puta ove sezone.

Dalas je peti na Zapadu sa 11-6, Roketsi sedmi sa 8-7.

Novo neuspešno gostovanje za Darka Rajakovića i Toronto reptorse. Posle poraza u Klivlendu su neslavno prošli i u Bruklinu, Netsi su bili bolji 115:103.

Iako je razlika dvocifrena na kraju, valja istaći da se radilo dinamičnoj utakmici sa nekoliko smena vođstva. Domaći tim je uspeo da se odlepi tek u poslednjim minutima.

Dinvidi sa 23 poena, devet skokova i osam asistencija i Bridžis sa 22 poena, 10 skokova i pet asistencija su nosili Bruklin.

Paskal Sijakam i Skoti Barns su obojica ostvarili dabl-dabl učinke sa po 17 poena. Sijakam je uhvatio 10 skokova, Barns jedan više.

Netsima (9-8) dolaze Hornetsi, dok se Reptorsi (8-10) vraćaju u Toronto i dočekuju Finiks sanse.

Ovim utakmicama okončana je grupna faza NBA kupa i formirani su parovi četvrtfinala, koje se igra 4. i 5. decembra.

Na Zapadu se susreću parovi Los Anđeles lejkers-Finiks sans i Sakramento kings-Nju Orleans pelikans. Na Istoku su dueli Milvoki baks-Njujork niks i Indijana pejsers-Boston seltiks.