Kineski Realme dostigao je prekretnicu od 200 miliona isporuka

Kineski Realme dostigao je prekretnicu od 200 miliona isporuka

Kineski proizvođač pametnih telefona Realme saopštio je da je isporučio više od 200 miliona telefona otkako je osnovan pre nešto više od pet godina, većinom van Kine, a podaci pokazuju da je bio peti najbrži proizvođač pametnih telefona. postići ovu prekretnicu.

Realme, u vlasništvu kineskog giganta potrošačkog hardvera BBK Electronics koji takođe poseduje brendove Oppo i Vivo, saopštio je da je dostigao 200 miliona u drugom kvartalu.

Podaci firme za analitiku tržišta Counterpoint Research pokazuju da je samo četiri kompanije – Vivo, Huavei, Samsung i Apple – trebalo manje vremena da isporuče isti broj jedinica. Ukupno, samo 14 kompanija širom sveta koje su do danas isporučile preko 200 miliona telefona.

„Nastali smo kada je u svetu postojalo preko 700 brendova pametnih telefona“, rekao je Ksu Ki, direktor marketinga Realme-a. „Izuzetno smo ponosni što smo u poslednjih pet godina uspeli da budemo među 10 najboljih svetskih brendova.“

Prema Counterpoint Research-u, u 2017. bilo je više od 700 brendova telefona, a taj broj je pao na oko 250 u septembru.

Ksu je rekao da je Realme spreman da preuzme premium telefone sa svojim predstojećim lansiranjem, Realme GT 5 Pro, koji će biti među prvim telefonima koji će imati najnoviji Kualcomm-ov vrhunski čip Snapdragon 8 Gen 3 i Sonijev novi senzor za kameru Litia.

Xiaomi je nedavno objavio Xiaomi 14 Pro koji takođe radi na novom Snapdragon 8 Gen 3.