RIK naložio da četiri liste dostave nedostajuće potpise u roku od 48 sati

RIK naložio da četiri liste dostave nedostajuće potpise u roku od 48 sati

Republička izborna komisija (RIK) naložila je pojedinim izbornim listama da u roku od 48 sati otklone nedostatke koji su smetnja za njihovo proglašenje, odnosno nedostajući broj potpisa podrške birača.

Kako je rečeno, izborna lista „Čedomir Jovanović – mora drugačije“ treba da dostavi još najmanje 273 pravno valjane izjave birača koji podržavaju tu listu.

Na sednici je konstatovano da je ta lista pravno valjana i da ispunjava uslov o zastupljenosti polova.

Takođe, RIK je naložio i koaliciji „Dosta! Evropski put“ i izbornoj listi „Ruska stranka-Slobodan Nikolić“ da u roku od 48 sati otklone nedostatke zbog kojih nije bilo moguće njihovo proglašenje.

Koalicija „Dosta! Evropski put! treba da u roku od 48 sati pribavi 8.009 nedostajućih pravno valjanih izjava birača. Kako je rečeno, u slučaju da u predviđenom roku ne otklone nedostatak neće biti proglašena.

Kada je reč o „Ruskoj stranci – Slobodan Nikolić“ na sednici je konstatovano da su prikupili 4.814 pravno valjanih potpisa i da je potrebno da dostave najmanje još 186 potpisa.

Pored toga, RIK je naložio i izbornoj listi „Srbija na Zapadu – da se struka pita“ da  Republičkoj izbornoj komisiji u istom roku dostavi najmanje 584 nedostajuće pravno valjane izjave birača.