Vlast u Kragujevcu postavila ramove za scenografiju da sakrije nezavršenu tržnicu

Vlast u Kragujevcu postavila ramove za scenografiju da sakrije nezavršenu tržnicu

Na zgradu kragujevačke centralne tržnice, koja se rekonstruiše četiri godine, u subotu su postavljeni ramovi za cerade koje će od pogleda građana, i skorog otvaranja dela pijace sa tezgama i nadstrešnicima, sakriti nezavršenu zgradu tržnice.

Glavna gradska tržnica u Kragujevcu nije u funkciji četiri godine, rekonstukcija je premašila predviđenu svotu novca i sada se bliži cifri od pet miliona evra.

„Ovog jutra smo primetili da je postavljena metalna konstrukcija koja je zakačena za fasadu tržnice. Imamo informaciju da će gradska vlast, pošto ne može do izbora da završi zgradu tržnice, a može nadstrešnicu, odlučila da na tu metalnu konstrukciju stavi ceradu odnosno nekakav print koji će podsećati kakva je tržnica bila. Građani treba da znaju da tržnica neće biti završena već da se sprema obmana da se tu nešto radi. Poražava činjenica da je prošlo četiri godine rekonstrukcije pijace, da je potrošeno 4,5 miliona evra na nju, da ima puno propuštenog prihoda koji je mogao da se

ostvari na tržnici. Oni u finišu kampanje koriste obmanu da prikažu da se nešto završava“, kaže za N1 Obrad Turković, kandidat za odbornika na lokalnim izborima u Kragujevcu liste „Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac“.

Prva faza rekonstrukcije tržnice u Kragujevcu, posle mnogih odlaganja bila je predviđena za kraj septembra 2023. godine, a sada se ubrzano radi na tome da se deo sa tezgama pod nadstrešnicama otvori pre izbora u funkciji državne i lokalne funkcionerske kampanje.