Šabić: Mi smo društvo nejednakih građana pred zakonom, vlast ima opadajući rejting pred glasanje

Šabić: Mi smo društvo nejednakih građana pred zakonom, vlast ima opadajući rejting pred glasanje

Advokat Rodoljub Šabić ocenio je povodom predstojećih izbora da je većini građana jasno „da se nešto mora promeniti“, kao i da vladajuća koalicija ima opadajući rejting pred glasanje – u Beogradu i u unutrašnjosti.

„Naša je zajednička obaveza, to je moje duboko ubeđenje, da sačuvamo integritet republičkih izbora. Videćemo da li ćemo uspeti. Atmosfera u društvu u odnosu na prošlu doginu je promenjena i postaje sve jasnije većini građana da se nešto mora promeniti. I to nije pitanje političke konkurencije, već pitanje opstanka… Nije nikakva tajna kakav rejting ima vladajuća koalicija, on je osetno niži. Ne samo u Beogradu, za koji se govori da je pobeda opozicije gotovo sigurna, nego i u republici, i tamo je rejting vlasti niži“, ukazao je Šabić u emisiji „ Iza vesti „.

Prema njegovim rečima, veoma lako se možemo suočćiti sa situacijom u kojoj će u toku izbora vaganje minimalnih dimenzija birti jako bitno i naravno – preglasavanje.

Slaže se sa konstatacijom da je visoka napetost u društvu i da zbog podeljenosti može doći do incidenata posle izbora.

„Ne samo u kontekstu izbora, mi smo duže vreme suočeni sa situacijom da zemlja ne funkcioniše u skladu sa Ustavom… Mi smo društvo nejednakih građana pred zakonom. Pripadnici elite i osobe oko njih mogu da rade šta hoće nekažnjeno. Neki drugi mogu da rade stvari koje su dopuštene i da budu inkriminisani i maltretirani. Zato ne smem ni da zamišljam šta bi moglo da dođe u slučaju neke krupne manipulacije i pokušaja krađe izbora“, naglašava Šabić.

Dodaje da se stvari koje ne bi smele da se dešavaju u državi, – kod nas dešavaju u kontitnuitetu.