Venecuelanski savez kritikuje policiju posle kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Peruu

Venecuelanski savez kritikuje policiju posle kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Peruu

Fudbalski savez Venecuele (FVF) osudio je u sredu postupanje peruanske policije prema jednom od igrača svoje reprezentacije nakon kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Dva tima su odigrala nerešeno 1-1 u utorak u Limi.

Fudbaler Venecuele Nahuel Feraresi rekao je lokalnim medijima da mu je prste na levoj ruci povredio peruanski policajac sa palicom koji ga je dva puta udario dok je pokušavao da priđe navijačima Venecuele na tribinama posle meča. Mediji su takođe prikazali video snimak incidenta.

„Naša federacija neće tolerisati, unutar ili van granica Venecuele, bilo kakav ponižavajući tretman prema našim igračima, stručnom štabu ili navijačima“, navodi se u saopštenju FVF, dodajući da „snažno osuđuje agresiju, verbalnu i fizičku“.

Savez je takođe kritikovao provere poštovanja zakona o migracijama za koje je rekao da su bili podvrgnuti navijačima Venecuele da bi ušli na stadion.

FVF je takođe rekao na društvenim mrežama da avion njenog tima čeka odobrenje da napuni gorivo da napusti Limu. Peruansko ministarstvo spoljnih poslova negiralo je bilo kakvo ograničenje za dopunu goriva u avion, a izvor iz ministarstva rekao je Rojtersu da je avion otišao popodne.