Štrajk zaposlenih u Pošti se nastavlja, radnici odlučni do kraja

Štrajk zaposlenih u Pošti se nastavlja, radnici odlučni do kraja

Radnici Pošte, predvođeni radnikom Srđanom Popadićem, ističu da se štrajk nastavlja, bez obzira na postavljeni rok da prekinu protest do 22h. Prema informacijama, Vlada je navodno ponudila povećanje od 10% i dodatnih 10% u januaru, što bi bilo u skladu s povećanjem plata u javnim preduzećima u narednoj godini. Međutim, radnici su odbili ovu ponudu i ističu da će ići do kraja u borbi za veće plate.

Srđan Popadić je za TV N1 izjavio da su radnici odlučni u nameri da nastave sa štrajkom, uprkos pritiscima poslodavca i najavama eventualnih sankcija, uključujući suspenzije i otkaze. On takođe navodi da se štrajku pridružuju i kolege iz Novog Sada koje su takođe odbile ponuđene uslove.

Radnici ističu da je njihov cilj unapređenje radničkih prava i poboljšanje uslova rada, a ne politička agenda. Smatraju da je sramota da Vlada ne može da ispuni njihove zahteve, a ističu da je njihova borba isključivo usmerena na poboljšanje životnih uslova radnika. Protesti ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu su deo šireg štrajka koji obuhvata više gradova.