Đoković završio godinu pobedom u ATP finalu i postavljanjem rekorda

Đoković završio godinu pobedom u ATP finalu i postavljanjem rekorda

Novak Đoković završava 2023. godinu spektakularno osvojivši sedmu titulu na ATP finalu, čime postavlja novi rekord. Ova pobeda nad domaćim favoritom Janikom Sinerom donela mu je još jedan istorijski trenutak u karijeri.

Đoković je imao izuzetno uspešnu sezonu, započevši je osvajanjem rekordne 10. titule na Australijan openu. Nastavio je sa osvajanjem 23. Grend slem turnira na French Open-u, čime je oborio rekord Rafaela Nadala. Pored toga, osvojio je i Ju-Es open.

U finalu ATP turnira, Đoković je nadmašio Siner rezultatom 6-3, 6-3 za samo 1 sat i 43 minuta igre. Ova pobeda dovela ga je do izjednačenja sa Rodžerom Federerom na šest titula na završnom turniru za osam najboljih igrača godine.

Đoković je izjavio da je ova sezona bila jedna od najboljih u njegovom životu te da je fenomenalno krunisao godinu pobedom protiv Sinera, ističući neizmernu kvalitetu tenisa koji je rivali prikazali tokom turnira.

Ovim trijumfom, Đoković je postao prvi igrač koji završava godinu kao prvi na ATP rang listi osam puta, čime postavlja novi rekord. Ova sezona takođe ga čini jednim od retkih igrača koji su prošli do finala sva četiri Grend slem turnira i ATP finala, što je uspeo postići samo jednom pre 15 godina, 2015. godine.