Vučić: Nisam naredio policiji da uđe u prostorije D Expressa

Vučić: Nisam naredio policiji da uđe u prostorije D Expressa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je da je naredio policiji da uđe u prostorije kurirske službe D Express koja je u vlasništvu United grupe.

Vučić je, tokom obilaska stadiona u Loznici, rekao da je o ulasku policije u tu firmu saznao tek kada su o tome govorili predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i lider stranke Srbija centar Zdravko Ponoš.

„Ne dajem naredbe policiji, osim kada je u pitanju bezbednost države povezana s Vojskom Srbije, nisam naredio ni da policija uđe u Poštu „, kazao je on.

Vučić je rekao da nije ni znao da je D Eskpres deo United grupe, uz komentar: „Ima se, može se“.

Podsetimo, preksinoć je upala Služba za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije . Reporterka N1 sa lica mesta javila je da je policija u zgradi bila oko pet sati i da nije imala sudski nalog.

Advokat Zdenko Tomanović rekao je noćas za N1 da postupak ulaska Uprave kriminalističke policije i Poreske policije u prostorije kompanije D Express nije u skladu sa zakonom, jer su došli van radnog vremena, proveli skoro sedam sati u kompaniji, i nisu ostavili nijedan jedini dokument.

U pojedinim medijima pojavile su se optužbe kako su navodno D Express i ostale privatne kompanije „odgovorne za štrajk poštara i kako stoje iza tog štrajka“, a prethodno je čak i predsednik Vučić izjavio da se poštari koji štrajkuju „bore za interese neke druge kompanije“.