Italija pobedila Severnu Makedoniju 5-2 i približila se kvalifikacijama za EP

Italija pobedila Severnu Makedoniju 5-2 i približila se kvalifikacijama za EP

Fudbalski meč između Italije i Severne Makedonije završen je pobedom Italije rezultatom 5-2. Federiko Kjeza postigao je dva gola u prvom poluvremenu, dok je Mateo Darmijan dodao svoj prvi gol za reprezentaciju nakon osam godina. Ovom pobedom, Italija je napravila korak bliže kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo sledeće godine.

Severna Makedonija, koja je već bila eliminisana iz trke za kvalifikacije, uspela je da se vrati u drugom poluvremenu. Jani Atanasov je postigao gol udarcem glavom, a potom je ponovo zatresao mrežu nakon odbitka od odbrambenog igrača Italije Frančeska Ačerbija. Ipak, Italija je zadržala kontrolu nad utakmicom.

Đakomo Raspadori je završio kontranapad za Italiju u 81. minutu, a Stefan El Šaravi je dodao još jedan gol u nadoknadi vremena, osiguravajući prednost od tri gola.

Ova pobeda stavlja Italiju u dobru poziciju da obezbedi mesto na Evropskom prvenstvu, a za to im je potreban samo remi protiv Ukrajine u narednom meču. Ukrajina, koja takođe ima 13 bodova, izgubila je od Italije u septembru sa 2-1.

Engleska, koja je pobedila Maltu sa 2:0 i ima 19 bodova, već je osigurala prvo mesto u grupi. Severna Makedonija se nalazi na četvrtom mestu sa sedam bodova, dok Malta nema osvojenih bodova.

Osim golova, meč je obeležio i trenutak kada je golman Severne Makedonije, Stole Dimitrievski, odbranio jedanaesterac veznom igraču Italije Jorginhu, podsećajući na nedavne uspehe braneći gol protiv Real Madrida. Ukrajina će ugostiti Italiju u Nemačkoj na stadionu lidera Bundeslige Bajera iz Leverkuzena, s obzirom na nemogućnost igranja međunarodnih utakmica kod kuće usled vojne invazije Rusije.