CIK: Novoizabrano rukovodstvo Srpske liste u skladu sa propisima

CIK: Novoizabrano rukovodstvo Srpske liste u skladu sa propisima

Izborna skupština Srpske liste bila je tema razgovora danas u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK), prenosi Ekonomiaonline.

Centralna izborna komisija saopštila je da je pratila Izbornu skupštinu Srpske liste koja je održana 24. oktobra 2023. godine, prenosi KoSSev .

Direktor Kancelarije za registraciju političkih partija Besnik Bužalja (Buzhala) rekao je da je nakon uvida u dokumentaciju koju je Srpska lista dobila, konstatovano da je izbor predsednika, predsedavajućeg i potpredsednika u skladu sa Uredbom o registraciji i funkcionisanju političkih partija i statuta ove stranke.

Dok je Sami Kurteši (Kurteshi) iz Pokreta Samoopredeljenje upitao da li su preduzete mere protiv bivšeg potpredsednika ove stranke Milana Radoičića.

„Ima li neke mere ili izuzetka jer je i sam priznao da je učestvovao u ‘terorističkim napadima’, neću da mu pominjem imena jer se zna, ali me zanima da li je smenjen zbog dela protiv ustavnog poretka“, upitao je Kurteši, ali nije dobio odgovor od Besnika Bužalje.

On je rekao da zbog velikog interesovanja medija i velikog broja učesnika nisu saslušane sve odluke, ali da smatra da je izbor predsedništva bio u skladu sa zakonima.