Jokićev novi tripl-dabl uprkos porazu Denvera od Hjustona

Jokićev novi tripl-dabl uprkos porazu Denvera od Hjustona

Srpski centar Nikola Jokić odigrao je najefijasniju utakmicu u sezoni i ostvario najbolji trostuki dvocifren učinak u snjezoni ali ni to nije bilo dovoljno da Denver izbegne poraz od Hjustona sa 104:107. „Rakete“ su odličnom timskom igrom uspele da u završnici naline preokret i dođu do šeste vezane pobede u sezoni.

Nikola Jokić je meč završio sa čak 36 poena uz 21 skok i 11 asistencija ostvario četvrti tripl-dabl u sezoni i 109. u karijeri ali ni to nije pomoglo timu da izbegne poraz na gostovanju.

Uz to je imao i odličnu podršku Majkla Portera Juniora koji je meč završio sa 25 koševa i 10 skokova, kao i Gordona sa 16 i Džeksona sa 14 poena, ali je sve to bilo nedoviljno za pobedu.

Tim Majkla Melouna je na gostovanju odlično ušao u duel sa Hjustonom i poveo od samog starta i vodio tokom većeg dela meča, pa se učinilo da će nastaviti pobedničku seriju.

Domaćini se nisu predavali i uspevali da održe minimalnu razliku a onda su u četvrtoj četvrtini uspeli da načine i rezultatski preokret kojim su došli do šeste pobede. 

Za razliku od Denvera na gostovanju je ubedljivo slavio Dalas nad Nju Orleansom sa 136:124 i došao na vrh tabele zajedno sa aktuelnim šampionima.

U efikasnosti su ih predvodili Luku Dončić i Kajri Irving iako zbog ubedljive prednosti u poslednjoj četvrtini nisu ni ulazili u igru.

U seriju pobeda ušao je i Majami, koji je preokretom u drugoj polovini poslednje četvrtine u San Antoniju savladao Sparse sa 118:113, a sppski internacionalac Nikola Jović nije ulazio u igru.