Zvezda na gostovanju u Zadru

Zvezda na gostovanju u Zadru

Košarkaši Zadra domaćini su timu Crvene zvezde u meču sedmog kola ABA lige. Veče uoči duela napadnut funkcioner crveno-belih, kao i dva novinara, crveno-beli tražili hitnu reakciju čelnika regionalnog takmičenja. Utakmica u hali „Krešimir Ćosić“ planirana je za 17.00 časova.

Crveno-beli, posle poraza u neizvesnoj završnici od Barselone 86:81 u Evroligi, vraćaju se regionalnom nadmetanju sa željom da nastave borbu za sam vrh tabele.

Neće to biti nimalo jednostavno pošto su Zadrani odličan domaćin, a ove sezone su slavili u oba meča odigrana pred svojim navijačima.

Pored toga, utakmica u Zadru dolazi dan pošto su u hrvatskom gradu, u dva izdvojena incidenta, napadnuti i povređeni funkcioner kluba iz Beograda, kao i dva člana novinarske ekipe, koji su pratili crveno-bele.

Košarkaški klub Zadar osudio je napade, ali iz Crvene zvezde su apelovali na čelnike ABA lige da hitno reaguju.

Košarkaški gledano, trener Janis Sferopulos ima kadrovskih problema zbog brojnih povreda igrača, što će dodatno otežati posao crveno-belima, koje sledeće sedmice očekuju dva nova duela u elitnom takmičenju.

U poslednjih dvadeset međusobnih susreta u regionalnoj ligi Zvezda je bila dominatna, Zadar je samo jednom slavio – prošle sezone na gostovanju u Beogradu.

Zadar, koji je trenutno 8. na tabeli, želi pobedom da dođe do bodova koji bi ga uzdigli do vrha tabele na kome su trenutno Partizan, Zvezda, Budućnost sa po jednim porazom.