Ruska vojska izgubila je oko 10.000 vojnika i 100 tenkova za mesec dana napada na Avdijevku

Ruska vojska izgubila je oko 10.000 vojnika i 100 tenkova za mesec dana napada na Avdijevku

Tokom mesec dana aktivnih napada na Avdijevku, ruska vojska je izgubila oko 10.000 vojnika, više od 100 tenkova i sedam aviona Su-25.

Ovo je rekao glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnji u objavi na Fejsbuku, prenosi Ukrinform.

„Prošlo je mesec dana otkako je neprijatelj počeo aktivno da juriša na Avdijevku. Mesec dana žestokih borbi, izdržljivosti i pobede naših branilaca koji nastavljaju da herojski drže liniju“, rekao je glavnokomandujući.

Prema njegovim rečima, ukrajinski vojnici su uništili više od 100 ruskih tenkova, 250 drugih oklopnih vozila, oko 50 artiljerijskih sistema i sedam aviona Su-25. Gubici u ljudstvu ruskih snaga iznosili su oko 10.000 ljudi.

„Zahvaljujem se brigadama, našim jedinicama. Pešadiji, topnicima, tankerima, izviđačima, operaterima bespilotnih letelica, medicinarima. Zahvaljujem se svakom braniocu, svakom braniocu koji brani Avdijevku. Poklanjam glavu onima na štitu. Večna uspomena i čast“, Zalužnij naglašeno.

Kako je preneo Ukrinform, general Oleksandar Tarnavski, komandant operativno-strateške grupe trupa Tavrija, rekao je da je jedino što su ruski osvajači postigli u borbama za Avdijevku u Donjeckoj oblasti gubitak hiljada ljudi i stotina vojnika. oprema.