Coca Cola povlači serije proizvoda u Hrvatskoj

Coca Cola povlači serije proizvoda u Hrvatskoj

Nakon što je mladić u jadranskom gradu Rijeci zadobio teške povrede grla nakon konzumiranja pića Romerkuelle Emotion Blueberri Pomegranate, kompanija Coca Cola HBC je odlučila da povuče ograničenu seriju ovog proizvoda. Ministar zdravlja Vili Beroš je u srijedu potvrdio da je povreda mladića rezultat konzumiranja ovog pića, a da je još 13 osoba širom Hrvatske prijavilo simptome nakon konzumiranja proizvoda Coca Cola.

Kompanija je istakla da je interna analiza pokazala da u ovim proizvodima nisu pronađene nikakve nepravilnosti, ali su odlučili povući serije dok se zvanične istrage ne završe. Državni inspektorat je saopštio da je analiza uzoraka Romerkuelle Emotion pokazala da su sve izmerene vrednosti – kiselost, metali i metaloidi, pesticidi i aditivi – unutar dozvoljenih parametara, i da ne bi trebalo da izazovu simptome kod potrošača.

Analiza uzoraka obične Coca-Cole još nije završena, a kompanija Coca Cola HBC je istakla da blisko sarađuje sa svojim klijentima i podržava istragu vlasti kako bi zaštitila potrošače. Povreda mladića i reakcija kompanije Coca Cola HBC izazvali su zabrinutost i pažnju javnosti, dok se čeka dalji razvoj događaja i rezultati zvaničnih istraga.