Utakmica Lige šampiona prekinuta zbog bacanja baklji: Sosijedad pobedio Benfiku

Utakmica Lige šampiona prekinuta zbog bacanja baklji: Sosijedad pobedio Benfiku

Utakmica Lige šampiona između Real Sosijedada i Benfike privremeno je prekinuta u sredu nakon što su navijači Benfike bacali baklje na pristalice Sosijedada. Incident se dogodio na početku drugog poluvremena, kada su baklje pale na teren i ugrozile bezbednost igrača i navijača.

Navijači Benfike, koji su se nalazili u gornjem delu Reale Arene, izazvali su trenutnu zabrinutost bacanjem raketa nadole. Neki od projektila su pogodili pristalice Sosijedada, dok su drugi završili blizu terena. Srećom, trenutno nema izveštaja o povređenima.

Engleski sudija Entoni Tejlor odmah je kontaktirao delegata utakmice, a poruke preko zvučnika na stadionu pozvale su navijače Benfike da prestanu s bacanjem raketa. Utakmica je prekinuta na samo nekoliko sekundi kako bi se smirila situacija.

Kasnije tokom meča, novi incidenti bacanja raketa su zabeleženi, uz nekoliko igrača Benfike koji su apelovali na svoje navijače da prestanu s ovakvim postupcima.

Nakon utakmice, Mikel Ojarzabal, napadač Sosijedada, osudio je incident: „Takve stvari ne bi trebalo da se dešavaju. Ne možemo to da prihvatimo. Nadamo se da se nijednom od naših navijača ništa nije dogodilo.“

Sosijedad je na kraju pobedio sa rezultatom 3-1, približivši se plasmanu u nokaut rundu, što bi bio drugi put u njihovoj istoriji. S druge strane, Benfika je eliminisana iz takmičenja nakon četvrtog uzastopnog poraza u Grupi D.