Barselona propustila šansu za nokaut fazu Lige šampiona porazom od Šahtjora

Barselona propustila šansu za nokaut fazu Lige šampiona porazom od Šahtjora

Barselona je propustila šansu da se plasira u nokaut rundu Lige šampiona nakon što je pretrpela poraz od Šahtjora iz Donjecka rezultatom 1:0. Ovaj poraz znači da bi Barselona morala da sačeka ostale rezultate kako bi osigurala svoje mesto u osmini finala.

Rezultat je okončao besprekoran rekord Barselone u Ligi šampiona ove sezone i stavio Šahtjor u poziciju da se takođe plasira u narednu fazu iz grupe H. Barselona ima devet bodova iz prva četiri meča, što je tri boda više od Šahtjora i Porta, koji će kasnije odigrati svoj meč u grupi protiv Antverpena.

Jedini gol na utakmici postigao je Danilo Sikan glavom u 40. minutu. Utakmica se igrala u Hamburgu, Nemačka, zbog rata u Ukrajini.

Napadač Šahtjora, Njuerton, startovao je prvi put u Ligi šampiona i imao je gol u 87. minutu koji je poništen zbog ofsajda.

Barselona je izgubila samo jednom ove sezone, u „Clasicu“ protiv Real Madrida u španskoj La Ligi. Utakmica protiv Šahtjora je bila tvrda i bez mnogo prilika za gol tokom prvog sata igre. Ovaj poraz znači da će Barselona morati da sačeka i vidi kako će se ostale utakmice u grupi odigrati kako bi znala da li će proći dalje u Ligi šampiona.