Milan nastavlja niz bez pobede šokantnim porazom od Udinezea od 1-0 kod kuće

Milan nastavlja niz bez pobede šokantnim porazom od Udinezea od 1-0 kod kuće

U subotu je AC Milan doživeo novi neuspeh, gubivši 1-0 od skromnog Udinezea na San Siru. Ovo je produžilo njihov niz bez pobede na četiri utakmice u svim takmičenjima i ostavilo ih sa šest bodova zaostatka za liderom tabele.

Roberto Perejra iz Udinezea je postigao odlučujući gol iz penala u 62. minutu, nakon što je Milan dominirao u prvom poluvremenu, ali nije uspeo da iskoristi svoje šanse.

Milan, koji je nedavno gostio Pari Sen Žermen u Ligi šampiona, izgubio je kod kuće od Juventusa sa 1-0 i remizirao sa Napolijem 2-2 u prethodna dva ligaška susreta, usled čega su izgubili korak u trci za titulu.

Poslednji poraz ostavlja Milan na trećem mestu sa 22 boda iz 11 utakmica, i zaostaju za vodećim Interom iz Milana, koji je ranije u subotu pobedio Atalantu u gostima sa 2-1. Milan je takođe jedan bod iza Juventusa koji će u nedelju igrati protiv Fiorentine.

Udineze, koji je pobedio Milan u poslednjem susretu u martu, ostvario je dve uzastopne pobede protiv Rossonera u Seriji A, prvi put od 2017. godine.

Trener Milana, Stefano Pioli, izrazio je razočaranje nakon meča, rekavši da njegova ekipa nije odigrala na očekivanom nivou, ali da će se truditi da se pripremi za naredne izazove, uključujući utakmicu Lige šampiona.

Milan je imao nekoliko prilika za postizanje gola u prvom poluvremenu, ali nije uspeo da savlada odbranu Udinezea. Golman Marko Silvestri bio je ključna figura za goste, braneći nekoliko važnih udaraca.

Udineze sada ima 10 bodova i nalazi se na 16. mestu, tri boda iznad zone ispadanja, nakon što je ostvario svoju prvu pobedu u sezoni.